Rosenmarmelad

Än blommar en del av rosenbuskarna här i trädgården och det är hög tid att ta till vara kronbladen! Tidigare i sommar gjorde jag två sorters rosenmarmelad, ros/fläder och ros/citronmeliss. En lyxig marmeladvariant som kommer vara lika god på sconesen som till bakverk.

125 g hackade, doftrika rosenkronblad
3 dl syltsocker
4 dl vatten
1 citron, saft & skal

Smaksättning
5 klasar fläderblom och/eller citronmeliss efter smak.

1 Blanda de hackade rosenkronbladen och syltsockret i en skål.
2 Koka upp vattnet och lägg i blandningen av rosorna och sockret + ev. fläderblom eller citronmeliss. Koka ca 10 min eller tills rosenbladen blivit mjuka.
3 Ta grytan från värmen och plocka upp eventuella fläderklasar.
4 Häll i saft och skal från citronen, blanda väl någon minut.
5 Häll på varma, rena burkar och låt svalna.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Konservering

4 responses to “Rosenmarmelad

  1. Pingback: Engelska scones |

  2. Pingback: Inför alla hjärtans dag |

  3. Pingback: Engelska scones | Det gröna skafferiet

  4. Pingback: 5 goda saker att göra med syrénblommor | Matgeek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s