Rostad paprikasoppa

Hösten måste vara årets mysigaste årstid! Morgnar och kvällar är mörka och långa, och idag har vinden vinit och slitit i huset medan jag lagade en mustig höstsoppa. Ludde, hunden som just nu bor hos mig, tog sovmorgon och släpade sig inte ur sängen förrän efter klockan 12 när han kände att det började lukta mat från köket.

4-6 paprikor
400 g krossade tomater
1 gul lök
Salt, svartpeppar och chili

Ansa och dela paprikorna på mitten och grilla dem i ugnen på hög värme med skalsidan upp tills de nästan blivit helt svarta. Låt dem sedan svalna något innan skalet dras av. Dela i mindre bitar.
Hacka löken och fräs den tillsammans med kryddorna.
När löken mjuknat är det dags att hälla i de krossade tomaterna och paprikan. Låt sjuda i 20-30 minuter och mixa sedan soppan jämn. Späd med vatten, mjölk eller grädde och servera med chevréost, bönor eller krutonger. Så här års gillar jag också att använda de sista tomaterna som inte hinner bli röda och servera små, stekta, gröna tomater till soppor. Släta soppor kräver roliga tillbehör!

Lämna en kommentar

Filed under Matlagning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s