Mörkt rågbröd

Här är ett supergott och jätteenkelt recept på filmjölksbröd för alla er som inte har en surdeg i kylskåpet! Receptet är min systers och är en variant på vår mammas grova påskbröd. Ett gott bröd till julbordet och påskbuffén, till smörrebröd och sillmackor.

4,5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 dl vete- eller rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i filmjölken och sirapen.
Häll i en brödform och baka i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Prova gärna olika varianter på brödet, man kan testa lite olika mjölsorter och tillsätta t.ex. linfrön, torkade aprikoser, pumpakärnor, nötter eller solrosfrön.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s