Mörkt rågbröd

Här är ett supergott och jätteenkelt recept på filmjölksbröd för alla er som inte har en surdeg i kylskåpet! Receptet är min systers och är en variant på vår mammas grova påskbröd. Ett gott bröd till julbordet och påskbuffén, till smörrebröd och sillmackor.

4,5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 dl vete- eller rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i filmjölken och sirapen.
Häll i en brödform och baka i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Prova gärna olika varianter på brödet, man kan testa lite olika mjölsorter och tillsätta t.ex. linfrön, torkade aprikoser, pumpakärnor, nötter eller solrosfrön.

Lämna en kommentar

Filed under Bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s