Engelska scones

Idag är det riktigt ruggigt och regnigt väder här i Skåne. Hösten har kommit ikapp oss och istället för att gå ut idag stannar jag inne med en stor kanna te och låter tv-repriserna rulla medan jag jobbar med skoluppgifterna.

Här är mitt bästa recept på engelska scones -lika goda som i Storbritannien!

5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/4 tsk salt
1/4 dl socker
75 g smör
1 dl mjölk
0,5 ägg (använd den andra halvan till pensling)
Mandelspån eller solrosfrön till garnering

1. Blanda alla ingredienserna noga och knåda sedan degen på mjölat bakbord tills den känns smidig.
2. Kavla ut degen så den får en tjocklek på 3-4 cm och skär i trianglar eller i cirklar med hjälp av en sconesskärare.
3. Pensla sconesen med resten av ägget och strö över mandelspån eller solrosfrön.
4. Grädda på en bakpappersklädd plåt i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills sconesen fått vacker färg.

Jag tycker att sconesen är som allra godast när man äter dem ljumna med smör och honung. Ost, lemoncurd och marmelader är också traditionella och goda pålägg, testa gärna min rosenmarmelad eller rabarber & ingefärsmarmelad till.

2 kommentarer

Filed under Bakning, Smårätter

2 responses to “Engelska scones

  1. Pingback: Inför alla hjärtans dag |

  2. Pingback: Lemoncurd |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s