Pesto

Att göra egen pesto är en helt annan sak än att köpa den färdig i affären. Jag sådde ett par krukor basilika i våras och de är fortfarande gröna och fina! Nu är det dags att skörda och vad kan man bättre göra med sin basilika än pesto?

Mängden ingredienser kan man variera hur man vill, smaka av under tiden och gör din egen perfekta blandning. Jag brukar göra vitlöks- och chilikryddad olja som jag sedan använder som smaksättning till peston istället för att tillföra en färsk vitlöksklyfta. Smaken blir på så vis mildare och man får lite hetta av chilin.

1 stor kruka basilika
1/2 dl solrosfrön eller pinjenötter
40 g ost, permesan, grana padano eller någon annan du gillar
rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt

1. Mortla frön och eller nötter.
2. Blanda alla ingredienser i en smal, hög skål och mixa slät.
3. Smaka av med salt.

 

Lämna en kommentar

Filed under Husets specialitéer, Konservering, Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s