#17 Röda julhjärtan

En söt variant på syltgrottor är dessa flarn med röda julhjärtan och smak av kardemumma. De passar lika bra till alla hjärtans dag som till jul.

200 g margarin
1 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma

Hallonsylt (jag använde skogshallonsylt som jag kokte i somras)

Rör samman ingredienserna till en smidig deg. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 30 delar. Rulla små bollar och platta till lätt. Lägg på plåt och tryck med lillfingret två gånger så det liknar ett hjärta. Fyll gropen med sylt.
Baka 7-10 minuter på 200 graders värme.

1 kommentar

Filed under Bakning, Högtider, Sylta & Safta, Tegelbackens julkalender, Vild mat

One response to “#17 Röda julhjärtan

  1. Pingback: Inför alla hjärtans dag |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s