#22 Struvor

Dan före dan före doppardan, då är det hög tid att slipa på julklappsrimmen! Hittills har jag hunnit med tre stycken, kan ni gissa vad som finns i de här paketen?

När vi får chansen att historian omskriva,
är det alltför lätt att denna överdriva,
som att världens monster är fler än de som under sängen bor,
eller är det rent av vad somliga tror?

True blood, Vampire diaries och The twilight saga,
många är vampyrhistorierna som försöker roa och behaga.
Nu tror du kanske att jag ljuger,
när jag hävdar att också denna gåva suger.

Får du mycket folk på besök över jul? Baka då världens drygaste kakor, av bara lite smet får du massor av goda, spröda struvor. Och enligt mig är detta också en av julens vackraste kakor!

1,5 dl mjöl, 1,5 mjölk, 1 ägg, 1 tsk socker, 0,5 msk vaniljsocker, 0,5 tsk salt, 2 msk porter
+Olja att fritera i.

Rör ut mjölet i mjölken, rör i ägg, socker, vaniljsocker, salt och porter.
Värm oljan i en kastrull så den får upp temperaturen till 180 grader.
Doppa struvjärnet i oljan så det värms upp och doppa det sedan till 3/4 i smeten och fritera sedan struvan i oljan tills den blir gyllengul. Lossa struvan från järnet med hjälp av en gaffel och låt rinna av på hushållspapper medan de andra struvorna friteras.

Denna lilla sats räcker till åtminstone 50 struvor.
Struvorna kan ätas naturella. Vill man kan man äta dem som våfflor med grädde och sylt till, eller varför inte doppa dem i chokladsås?

 

Lämna en kommentar

Filed under Bakning, Högtider, Tegelbackens julkalender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s