Syltade apelsinskal

Passa på att ta till vara på apelsinskalen som blir över nu i vintertid. De är perfekta att sylta och använda som dekoration till tårtor, cupcakes och andra bakverk.

Skalet av 2-3 apelsiner + vatten att koka i.
Sockerlag: 2 dl vatten, 2 dl socker

Koka upp en kastrull med vatten och lägg sedan i apelsinskalen. Låt koka tills skalen mjuknat, ca 40 minuter. Plocka upp skalen och skär i fina, fina tärningar.
Häll av vattnet och gör sockerlagen genom att blanda 2 dl vatten med sockret i en kastrull och låt koka upp. Blanda i apelsintärningarna och koka i ytterligare ca 15 minuter eller tills lagen börjar gå ihop, blir seg och trögflytande. Häll på en liten burk och förvara i kylskåp.

Vill man ha torra syltade apelsinskal, kan man låta smeten svalna i kastrullen och sedan skrapa loss skalbitarna med en gaffel. Detta kan vara bra om man vill använda skalen som strössel på bakverk.

TIPS! Sylta gärna andra citrusskal också. Jag har testat med både clementin och citron också, ta vad du har!

5 kommentarer

Filed under Bakning, Konservering, Sylta & Safta

5 responses to “Syltade apelsinskal

  1. Vilket intressant recept, tack!

  2. Pingback: Fru Philsgårds citronpinnar |

  3. Pingback: Belgiska våfflor |

  4. Pingback: Belgiska våfflor | Det gröna skafferiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s