Alternativ mandelmassa

Ett bra alternativ till mandelmassa för nötallergiker är frömassa gjort på solrosfrön. Denna massa kan man till exempel ha i semlor och biskvierbottnar.

200 g solrosfrön, 200 g florsocker, 0,5 äggvita

Rosta solrosfröna i torr stekpanna. Mal dem i mandelkvarn 3 gånger så att det blir ett grovt mjöl. Blanda med socker och äggvita i en bunke och mixa samman till en massa.


Malda solrosfrön kan man också använda om man vill baka macarons men inte tål mandel. Mal då helst fröna 4-5 gånger så att det blir ett fint mjöl. Mandelkvarnar är ganska lätta att hitta på loppisar och kostar inte många kronor. Min är ett 10-kronors loppisfynd från i somras.

4 kommentarer

Filed under Bakning, Husets specialitéer

4 responses to “Alternativ mandelmassa

  1. Pingback: Chokladbiskvier |

  2. Pingback: Fastlagsbullar | Semlor |

  3. Pingback: Fastlagsbullar | Semlor | Det gröna skafferiet

  4. Pingback: Chokladbiskvier | Det gröna skafferiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s