Chokladbiskvier

En mycket tacksam kaka att bjuda på är chokladbiskvier, för den här godbiten älskas av alla! Det bästa av allt tycker jag är första tuggan när man biter genom chokladskalet, hur det liksom knäcker till och man landar i fyllningen. Mums!

Mandelbottnar (allergisk? prova min alternativa mandelmassa)
250 g mandelmassa, 1 dl strösocker, 2 st äggvitor

Fyllning
250 g rumstempererat smör, 1.5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 äggulor, 2 msk kakao, 50 g mörk choklad, smält.

+ 150 g mörk choklad att doppa i

Riv mandelmassan. Vispa ingredienserna till mandelbottnarna med elvisp tills det blir en tjock smet. Klicka ut på bakpappersklädd plåt och baka i ca 10 minuter i 180 grader. Låt svalna innan fyllningen smetas på.

Gör fyllningen genom att vispa smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda i äggulorna, en i taget, och sedan kakao och choklad, vispa kraftigt tills krämen gått ihop. Sätt en ordentlig klick fyllning på varje mandelbotten och stryk sedan fina kanter med en kniv. Frys nu gärna kakorna, då blir det lättare att sedan doppa dem i choklad.

Smält chokladen och doppa kaktopparna så att fyllningen döljs.

2 kommentarer

Filed under Bakning, Husets specialitéer

2 responses to “Chokladbiskvier

  1. Anki

    Dessa var höjdpunkten på kaffekalaset ! Såå goda !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s