En av de allra godaste småkakorna jag vet är min mormor Wivis spröda nötkakor bakade på rostade hasselnötter. De ser kanske inte mycket ut för världen, men godare småkakor får man leta efter!
2 dl hasselnötter, 200 g smör eller margarin, 1 dl socker, 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker
Rosta nötterna i torr stekpanna. Vicka stekpannan så nötterna rostas jämnt. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalet i en ren bakhandduk.
Finhacka nötterna och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ut degen till smala längder och skär i ca 30-40 bitar. Forma till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till bollarna med gaffel.
Baka i 200 grader i 10-12 minuter.
Mums, låter mycket gott!
Ja, mycket! Mormor kan minsann! =)
De var jättegoda !