Lavendelsnittar

Äntligen kom snön igår kväll och yrde kring husknutarna! För övrigt har det börjat knoppas rejält i trädgården och snödropparna har precis tittat fram.  Såhär på vårvintern tycker jag att det är extra gott att smaksätta kakor med örter. Efter att ha kryddat med alla goda julkryddor under december är man sugen på något nytt. Örterna smakar friskt och vårigt fastän de är torkade från förra säsongen. Det blir som att tjuvstarta våren lite, det bygger förväntningar, samtidigt som man kan njuta av vintern under tiden.

100 g margarin, 1 dl socker, 1,5 dl rågsikt, 0,5 dl vetekli, 2 msk kakao, 2 tsk bakpulver, 0,75 msk lavendelblommor, 0,5 dl solroskärnor

Hacka lavendelblommorna och solrosfröna. Lägg undan 1/3 av solrosfröna och använd dem sedan att strö över kakorna.
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder ca 40 cm långa. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem med händerna. Pensla lite vatten på dem och strö över resterande solroskärnor. Tryck till dem lite med händerna så de fastnar ordentligt. Baka i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

Lämna en kommentar

Filed under Bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s