Majsbröd


Rund och gul som en skånsk äggakaga är den här sydamerikanska klassikern som har hundratals, om inte tusentals, år på nacken. Det är ett perfekt bröd till en gryta het chili, till buffébordet eller säsongens alla soppor. Det här är ett riktigt baka-mitt-i-veckan-bröd då man har ett färdigt bröd på bara 40 minuter! Eftersom det bakas med bakpulver slipper man jästider och knådning.

3,5 dl vetemjöl, 1 dl polenta, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 50 g smält margarin, 3 dl filmjölk, 3 dl majskorn

Smörj en rund springform med margarin och bröa med polenta.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält margarin och häll på filmjölk och majskorn. Mixa snabbt så majskornen går lätt i sönder, det ska fortfarande vara grova bitar.
Häll filmjölksröran i bunken och blanda runt väl. Häll upp och fördela degen i formen. Baka i ugnen på 200 g i ca 30 minuter eller tills brödet fått fin yta.

Testa nästa gång ni gör chili con carne eller chili sin carne!

1 kommentar

Filed under Bakning, Husets specialitéer, Smårätter

One response to “Majsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s