Jordgubbsbiskvier

En god variant på chokladbiskvier är att göra dem med jordgubbsfyllning och toppa med vit choklad. Den vita chokladen får dem att se ut som snötäckta bergstoppar och det tycker jag passar perfekt nu i februari!

Mandelbottnar
250 g mandelmassa, 1 dl strösocker, 2 st äggvitor

Fyllning
250 g rumstempererat smör, 1.5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 äggulor, 100 g jordgubbar.

+ 150 g vit choklad att doppa i

Riv mandelmassan. Vispa ingredienserna till mandelbottnarna med elvisp tills det blir en tjock smet. Klicka ut på bakpappersklädd plåt och baka i ca 10 minuter i 180 grader. Låt svalna innan fyllningen smetas på.

Gör fyllningen genom att koka upp jordgubbarna, mixa slätt och låta svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda i äggulorna, en i taget och vispa kraftigt tills krämen gått ihop. Rör nu också i den avsvalnade jordgubbssåsen.
Sätt en ordentlig klick fyllning på varje mandelbotten och stryk sedan fina kanter med en kniv. Frys nu gärna kakorna, då blir det lättare att doppa dem i choklad sedan.

Smält chokladen och doppa kaktopparna så att fyllningen döljs.

1 kommentar

Filed under Bakning

One response to “Jordgubbsbiskvier

  1. Fina färger! Och de ser supergoda ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s