Risbiffar

Ett stående problem i mitt kök är att böner och ärtor glöms att läggas i blöt dagen innan jag tänkt tillaga dem. När man blir sugen på falafel utan att ha blötlagda kikärtor är dessa risbiffar utmärkta ersättare!

2 dl grötris, 7 dl vatten, 2 gula lökar, 1 vitlöksklyfta, 1 ägg, 1 dl mjöl, 1 dl ströbröd, 1-2 dl riven ost, salt, peppar
+ ströbröd att vända biffarna i

Koka riset med vattnet i 40 minuter. Gröten ska bli ganska torr och klibbig så koka den gärna en stund utan lock mot slutet.
Fräs löken med salt och peppar och blanda sedan i gröten tillsammans med riven vitlök, ägg, mjöl, ströbröd och ost. Smaka av och efterkrydda eventuellt.
Forma små biffar och vänd dem i skorpmjöl (det gör inget om biffsmeten är lite rinnig, blanda eventuellt i lite mer mjöl. När biffarna vänds i skorpmjölet blir de lite fastare och inte längre så klibbiga).
Stek biffarna i rikligt med olja ett par minuter på varje sida.

Lämna en kommentar

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s