Ananaspaj

Katarina på bloggen Hovkonditern bakade en spännande ananaskaka till det kinesiska nyårsfirandet som jag blev nyfiken att testa på! Jag gjorde två olika storlekar på dem, några i småkaksformat och några lite större så att de blev som små pajer. Här är min variant av receptet.

Fyllning
420 g krossad ananas, 1 dl socker, 0,5 tsk kanel, 0,3 tsk salt
Deg
125 g smör,  1,5 dl florsocker, 1 äggula, 2,5 dl vetemjöl, 2 msk majsstärkelse
Häll ananasen i en sil och låt rinna av. Blanda ananas, socker, kanel och salt i en kastrull och koka i ca 15 minuter, tills smeten karamelliserat och inte längre är rinnig. Låt svalna.
Vispa smör och florsocker tills det blir en krämig massa, tillsätt äggulan och vispa hårt så massan går ihop. Blanda i mjöl och majsstärkelse och vispa ihop till en deg. Ställ att vila i kylen, gärna en timme.
Gör små bollar av degen och tryck ut ett stort hål i mitten (ungefär som när man gör syltgrottor men med större hål och tunnare väggar). Fyll hålet med ananasfyllningen och tryck ihop hålet. Lägg på bakpappersklädd plåt och baka i ugnen 15 minuter på 180 grader.

2 kommentarer

Filed under Bakning

2 responses to “Ananaspaj

  1. Vad glad jag blir att du bakat dessa🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s