Linsomelett med kantareller och chevre

Ny vecka, ny start, dags för veckans vegetariska! Idag utmanar jag dig att laga en vegetarisk rätt till middag. Testa till exempel den här omeletten med smak av kantarell och chevreost. En riktig proteinbomb är den med sina ägg och linser så jag kan garantera att du blir mätt -även utan kött!

0,5 dl kokta linser, en handfull kantareller, 0,5 dl purjolök, 3 ägg, 0,5 dl mjölk eller vatten, salt och peppar, + margarin att steka med

Stek kantareller och purjolök med salt och peppar i en stekpanna. När de fått färg ska de kokta linserna tillsättas och fräsa med i någon minut.
Vispa ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll över till stekpannan. Rör försiktigt då och då.
När ytan nästan stelnat är det dags att vända omeletten. Detta gör man lättast med hjälp av en tallrik.
Tillsätt eventuellt lite mer margarin och stek sedan också andra sidan några minuter.

Jag åt omeletten med ruccolasallad och lite smulad chevreost över.

1 kommentar

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

One response to “Linsomelett med kantareller och chevre

  1. Vilken bra idé att använda linser i omelett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s