Rödbetscarpaccio

Om några timmar sitter jag på ett plan till Washington DC. Men först tänkte jag se till att bjuda på veckans vegetariska för er! En god förrätt, lunch eller sallad är denna carpaccio gjord på rödbetor. Möjligen både uttjatad och fullkomligt ur mode men ack, ack så god!

3 rödbetor, 1 msk honung (gärna flytande), en näve ruccolasallad, 1-2 msk pinjenötter, 1 msk chevreost

Koka rödbetorna med skal på, i vatten (och eventuellt lite salt) tills de är mjuka.
Häll av kokvattnet och häll på nytt i kallt vatten istället. Skala nu betorna genom att gnida på dem i dina händer så att skalet lossnar.
Skiva rödbetorna riktigt tunt och lägg på en tallrik. Ringla honungen över rödbetorna. Har du inte flytande honung kan du värma den fasta honungen en kort stund så den blir lätt rinnande.
Ta en handfull tvättad ruccolasallad och lägg över. Toppa med smulad chevreost och rostade pinjenötter.

Lämna en kommentar

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s