Carbonara med sparris

Än är det ett tag tills det är dags för sparrispremiär för våra fina svenska sparrisar. Vid förra årets premiär satt jag och två vänner i en trädgård vid havsbrynet i Skillinge och knaprade sparris på längden och tvären i flera timmar.  Så när man i morse vaknade och såg att hela Skåne förvandlats till ett snölandskap igen kände jag att det behövdes lite vårmat. Vad passar då bättre än just sparris? Att göra carbonara är nästan som att koka soppa på en spik. Det är inte många ingredienser som behövs och dessutom är den lika lättlagad som välsmakande.

Spagetti, 8-10 gröna sparrisar, ev. 0,5 zucchini, 2 ägg, 4 msk grädde, 4 msk riven parmesanost, svartpeppar, salt

Koka pastan i rikligt med vatten och en nypa salt.
Dela sparrisen i ca 4 cm långa bitar och fräs dem i margarin med lite salt.
Häll av kokvattnet när pastan är al dente. Häll över pastan till sparrisen och ta kastrullen från värmen.
Blanda ägg och grädde och häll över pastablandningen. Strö över osten och rikligt med saltpeppar, rör runt så allt blandas.


Jag hade lite zucchini över som jag fräste upp tillsammans med sparrisen. Det är ett kanongott alternativ för dig som vill undvika kött, äta mer grönt eller upptäcka en ny vardagsfavorit.

1 kommentar

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

One response to “Carbonara med sparris

  1. Pingback: Veckans länkkärlek v 18 | Matgeek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s