Couscouspanna med lax och kirskål

Årets första primörer har ploppat upp i trädgården. Denna lilla stackare är hatad av många och älskad av få men jag står på kirskålens sida och blev urglad när jag fick se att den satt fart! Testa gärna kirskål i vår, den är faktiskt godare än man kan tro och den växer precis överallt. Bor du i lägenhet har du säkert släkt och vänner som blir glatt överraskade när du erbjuder dig att hjälpa till att rensa ogräs.

200 g lax, 2 dl couscous, 10 cocktailtomater, ca 0,8 l kirskål, salt, peppar

Dela laxen i bitar och stek i stekpanna, salta och peppra. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg tomaterna på stekjärnet när laxen börjar bli klar och värm dem några minuter. Lägg sedan i kirskålen och den färdigkokta couscousen i stekpannan, rör om så allt blandas och krydda upp.
Servera gärna med en kall yoghurtsås eller en het tacosås.

Späda, fina kirskål kommer jag äta hela våren lång!

1 kommentar

Filed under Matlagning, Smårätter, Trädgård, Veckans vegetariska, Vild mat

One response to “Couscouspanna med lax och kirskål

  1. Låter spännande! Tror att jag aldrig ätit kirskål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s