Hur har ni det med påskförberedelserna? Här är de i full gång och nu har jag kommit fram till sillen! Världens godaste inlagda sill kommer från det lilla fiskläget Brantevik på Österlen. Det här är egentligen den enda sill jag behöver på min påskbuffé men jag tror jag kommer experimentera fram ytterligare en av ren nyfikenhet.
1 kg flådd sillfilé
Lag
6 dl vatten, 1 dl ättika (24%), 2 msk salt
Inläggning
5 dl socker, 40 krossade vitpepparkorn, 40 krossade kryddpepparkorn, 2 gula lökar -hackade, 2 rödlökar -hackade, 1-2 msk citronpeppar, 2 smulade lagerblad, 1 dl hackad dill
Blanda ingredienserna till lagen och låt sillen ligga i lagen över en natt på sval plats. Ta sedan upp fisken och låt den rinna av.
Blanda ingredienserna till inläggningen och varva denna med sillen i en hög glasburk. Låt dra i kylskåp i tre dagar innan servering.
Gamla konservburkar i glas finns på de flesta loppmarknader och är perfekta att servera sill, godis och kakor i. Jag köpte fem stycken i olika storlekar för bara en tjuga så ut och fynda med er!
Jag håller med , det är värdens godaste sill.
Ja, mums! Ha en mysig påsk Anki! 🙂
Tack detsamma ! Och vilka fina bilder du tar !