För någon vecka sedan fick jag låna min mormors gamla receptbok som hon började skriva i redan 1943. Där i finns många gamla fina recept som jag tänkt prova, ett av dem är denna citronsoppa. Ät eller drick den varm eller kall, precis som nypon- eller blåbärssoppa.
2 citroner, 2 dl socker, 1.5 ägg, 1.8 l vatten, 1 dl russin (dessa är godast att ha om man vill ha soppan varm), 3 msk potatismjöl
Vispa socker och ägg poröst.
Koka upp vattnet med russinen. Sänk värmen och rör ner potatismjölet, ta från plattan när vätskan tjocknat.
Häll vattnet ner i äggsmeten under omrörning. Riv skalet och pressa ur saften från citronerna och blanda i soppan.
Citronsoppa har jag aldrig ätit. Låter fräscht!
Jag hittade den blogg för ett par veckor sedan. Jag tycker den är jättebra! Din mandelfria mandelmassa är något jag definitivt kommer att testa.
Hej, vad kul att höra! Eftersom min syster är nötallergiker håller vi på att experimentera fram ett bra kompliment till just mandelmassa så framöver kommer nog fler alternativ till detta. 🙂
Det låter jättebra! Jag själv blev nötallergiker för bara ett par år sedan och håller på att lära mig alternativ. Jag håller koll!
http://emiliavj2.blogspot.com/